Főszereplők testközelből – A legidősebb fiút alakító Tóth Szilárd

Ismerkedjünk meg az Arany ló legendájának főszereplőgárdájával! A legidősebb fiút, az előadás főgonoszát Tóth Szilárd, a Győri Ördöglovasok vezetője formálja majd meg.

Szilárdot, akinek gondolkodását kisfiúként a Vadnyugat történetei, magyar harcos őseinek legendái, Zorró, és a klasszikus lovagregények formálták, orvosnak szánták a szülei. Ehelyett inkább vad rodeós, mára pedig az ördöglovasok vezetője lett. Tanítványi elmesélték, bár az edzéseken nem ismer tréfát, aki megismeri, rájön, hogy a szúrós tekintet mögött igazi vajszív lakozik.
A “dandártábornok” – ahogyan felesége nevezi – barátai és családja szerint egy valódi időutazó, aki két háború között ragadt csak itt nálunk. Szilárd minden felkérésére úgy készül, minta egy ütközet végső kimeneteléről döntene, a közelgő világpremierre is keményen edz csapatával. Azt is elárulta, nem lepte meg, hogy gonosz karaktert kell formálnia, hiszen sokszor alakít hasonló típust:
„Azt szokták mondani, hogy a nézésem egészen csontig hatol, így egyáltalán nem áll távol tőlem a legidősebb fiú szerepe” – mondta.
Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu