Főszereplők testközelből- Kassai Lajos, a modern lovasíjászat atyja

A közelgő világpremieren Kende vezért Kassai Lajos íjkészítő mester, a modernkori lovasíjászat megteremtője, többszörös világrekorder alakítja majd!

Kassai Lajos a magyar lovasíjászatot szerte a világon híressé tette. Jelenleg 16 országban adja át hatalmas tudását a tanítványainak. Minden létező versenyt megnyert, az egyetlen ember a világon, akinek sikerült váltott lovakon megállás nélkül 24 órán keresztül lovasíjászni. Mottója: „Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek.”
A nyolcvanas évek végén kidolgozta a lovasíjászat versenyszabály-rendszerét, és a kilencvenes évek elejétől elkezdte az új sportágat népszerűsíteni, előbb itthon, majd szerte Európában, az USA-ban és Kanadában. 2001-ben kiadott könyvét, a Lovasíjászatot, amely már ötödik kiadását éli meg itthon, angolra, németre és oroszra is lefordították. 2011-től Magyarországon elsőként lehet lovasíjász tanári diplomát szerezni, a Kassai által kidolgozott gyakorlati oktatás alapján. 2012-ben a Magyar Kultúra Lovagjává nevezték ki. Módszere 2012-ben került a Szellemi Kulturális Örökség Jó Megőrzési Gyakorlatok Nemzeti Nyilvántartásába. 2013-ban Hungarikummá lett nyilvánítva.

Szeretnéd látni az Arany ló legendáját? Egyes jegyekre most 20%-os kedvezménnyel csaphatsz le!

Jegyvásárlás: https://www.jegy.hu/

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük